Информация

Пародонтоза


Кистите представляват кухина, подплатена отвътре с епител, ограничена от съседните структури със съединително-тъканна капсула. Кистозното съдържание е течно или кремообразно. Познати са още и псевдокисти – при тях е на лице само капсула, без наличие на епител. Кистите растат бавно и експанзивно, като причиняват раздуване на костта и понякога може да се стигне до лизиране на компактата. Растежът им се обуславя от три основни фактора – стенен растеж, хидростатично налягане и ензими, водещи до костна резорбция.
(Прочети целия текст)

Зъбен камък заболяване


Зъбният камък представлява налеп от органична материя, храна, калциеви карбонати и фосфати, мъртви клетки от устната лигавица и др. Образуването на зъбен камък е сложен процес, свързан от една страна с тези вещества, а от друга с вида и секрецията на слюнчените жлези. Най-бързо зъбен камък се натрупва по задните повърхности на долните фронтални зъби и предните на горните кътни зъби. Там са и местата, къдети се излива слюнката от слюнчените жлези.
(Прочети целия текст)
 

Кореново лечение


Ендодонтията (лечението на кореновите канали) е тази част от стоматологията, която се занимава с лечението на зъбната пулпа и прилежащите тъкани. Във вътрешността на всеки зъб има пространство запълнено с кръвоносни съдове, нерви и др. Нелечението на зъбния кариес води до уврежденето му. Съвременното и качествено кореново лечение се основава не правилната обработка, дезинфекция и запълване на кореновите канали. Това е немислимо без нужната техника, квалификация и материали. Ние от IG Dental се стремим да ви осигурим оптималното лечение, затова изпозваме модерна техника, качествени материали и постоянно надграждаме познанията си, посещавайки следдипломни курсове.
(Прочети целия текст)

Детска стоматология


Детската стоматология е дял от денталната медицина, който се занимава с грижата за най-малките – Вашите деца. Важна част от детската стоматология е и обучението на детето в правилните хигиенни процедури, необходими му, за да запази своите зъбки бели и здрави. През своя живот човек сменя зъбите си, като това ги дели на временно съзъбие, състоящо се от 20 зъба и постоянно – от 32. Някои анатомични и физиологични особености, определят различните лечебни методи и подходи при временните зъби, както и при постоянните, непосредствено след пробиването им. Именно с тях се занимава и детската стоматология.
(Прочети целия текст)

Разклащане на зъбите


Разклащането на зъбите се получава като последствие от травма или възпаление. Зъбите са хванати в горната и долната челюст посредством малки нишки. При здрав пациент между костта и зъба се намира периодонталния лигамент. Той дава стабилност на зъбите и не им позволява да се движат. Нормално костта достига до шийките на зъбите и това осигурява тяхнате неподвижност. Намаляването на височината на алвеоларната кост води до разклащане на зъбите.
(Прочети целия текст)